04 maja 2014

'Tapas Rybka - Gdańsk'

     Gdańsk, dzielnica Brzeźno kilka kroków od Morza Bałtyckiego znajduje się lokal ‘Tapas Rybka’ jakiś czas temu owy lokal przeszedł kuchenne rewolucje pod nadzorem Magdy Gessler. Lokal reklamuje się tym, że serwuje tylko najlepszej jakości ryby pochodzące prosto z kutrów rybackich i są wstanie zaspokoić najbardziej wymagające podniebienia za przystępną cenę. Głód zapukał do żołądka, więc postanowiliśmy zjeść taką świeżą rybę J


     Oczywiście wraz z dokonaną rewolucją lokal został odnowiony i panuje teraz tam bajeczny morski klimat. Wszystko utrzymane w przyjemnych, morskich i ciepłych kolorach.

     W chwili naszego przybycia można było zauważyć, że lokal cieszy się sporą popularnością. Tłum ludzi zajmował wszystkie możliwe miejsca, w środku jak i na zewnątrz lokalu. Kolejka do baru ciągnęła się aż na zewnątrz, mimo tego udało nam się znaleźć wolny stolik. Zamówienie zostało złożone i czekamy J

         Na początek zamówiliśmy przekąskę ‘pasta biała z Halibuta’


      Zaczęło się pysznie, pasta bardzo dobra, dobrze doprawiona, nic dodać, nic ująć. Tak nam smakowała, że w momencie talerz stał się pusty J

     Kolejnym daniem była zupa ‘piracka, pikantna z klopsikami rybnymi’. I tutaj niebo w gębie. Zupa jak dla nas idealna, faktycznie pikantna, dobrze doprawiona. Porcja spora i ‘na bogato’ oprócz klopsików rybnych, (które były przepyszne, mięciutkie i rozpuszczały się w ustach) można było znaleźć czerwoną fasolę, kukurydzę, ogórka, paprykę, ser, marchewkę po prostu wszystko J bez żadnego wahania bardzo polecamy.


     Nadeszła więc pora na rybkę, zamówiliśmy pstrąga z grilla z masłem czosnkowym, do tego marchewkę i frytki. Zapach ryby naprawdę niesamowity, zachęcał tylko do jedzenia. Pstrąg po prostu idealny, świeży i pachnący. Mięso bardzo delikatne w połączeniu z masłem czosnkowym i cytryną smakowało bezkonkurencyjnie J. Bardzo nam się podobały talerze na których były podane potrawy, ciepły błękitny kolor.


     Lokal opuściliśmy najedzeni i zadowoleni. Możemy stanowczo stwierdzić, że spośród sporej konkurencji lokali serwujących dania rybne, właśnie ten jest jednym z najlepszych. Cudowne zapachy świeżych ryb zachęcają tylko do jedzenia. Tłum ludzi, który był podczas naszej wizyty może również o tym poświadczyć J.
Gratulujemy tak dobrej kuchni i życzymy wielu sukcesów, bo podanie świeżych i pysznych dań to jest już sukces. Z pewnością przy najbliższej okazji ponownie wpadniemy na obiad.

Zainteresowanych zapraszam na Aleję Generała Józefa Hallera 273 – Gdańsk.

Lokal jest czyny w godzinach: 11-22.

8 komentarzy:

  1. Tego roku, latem, kilka razy przechodziłam koło tego miejsca... I jakoś nigdy nie zaszłam, widać dużo straciliśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o tak świeże i pyszne dania to sukces restauracji :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. W zeszłe lato podczas pobytu w Sopocie zastanawiałam się właśnie czy się tam nie wybrać. Teraz będę wiedziała, że warto :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedyś tam jadłem i przyznam rację, jedzenie dobre, dużo lepsze niż w innych okolicznych budach.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ojej aż się głodna zrobiłam;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Za tydzień się tam wybieramy na 100% :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie zdajcie relację jak Wam smakowało :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...